Azimut Electric

Česta pitanja

Ovde ćemo pojasniti najčešća pitanja u vezi solarnih panela i procesa ugradnje.

Ne. Sistem neto merenja podstiče korisnike da instaliraju tačno onoliki sistem koji pokriva godišnju potrošnju. Nakon jednogodišnjeg obračunskog perioda, sav eventualni višak energije se “briše” i rezerva se vraća na nulu.

Zbog toga Azimut koristi profesionalna softverska rešenja da precizno odredi optimalni kapacitet sistema za vaš krov kako bi godišnja proizvodnja bila što je više moguće jednaka potrošnji.

Prema najnovijim proračunima, investicija će se povratiti nakon 8 godina, sa sigurnošću od 99,9%.

Na ovaj rezultat najveći uticaj ima cena električne energije u budućnosti. Ako ste spremni da se kladite da će cena struje poskupeti, solarni paneli su prava investicija za Vas.

Održavanje solarnog sistema je minimalno. Čišćenje panela je najčešći tip potrebnog održavanja, i preporučujemo da jednom u 2-3 godine operete solarne panele mlazom vode.

Da. Svaki korisnik dobija pristup aplikaciji na svom pametnom telefonu koja je povezana sa solarnim sistemom (invertorom). U svakom trenutku daje Vam uvid u proizvodnju sistema, kao i istorijski pregled ostvarene proizvodnje električne energije.

Mi nadgledamo proizvodnju Vaše solarne elektrane. Ako bar jedan od panela ne proizvodi dovoljno energije, dobijamo automatsko obaveštenje i u dogovoru s Vama dolazimo da ga zamenimo potpuno besplatno.

Očekivani životni vek solarnog sistema ide čak i do 40 godina. Od toga je prvih 25 godina pokriveno garancijom proizvođača opreme. To znači da će sistem ispunjavati potrebe većinu Vašeg života!

Zahvaljujući neto merenju, mreža se ponaša kao besplatna baterija neograničenog kapaciteta, te je ta opcija uvek bolja i isplativija.

Za izolovane (off grid) sisteme, tamo gde ne postoji mogućnost priključenja na mrežu, otvoreni smo za mogućnost ugradnje i instalacije baterije u dogovoru sa korisnikom.

Ne! Previše ste mladi da ne ugradite solarni sistem! Ne samo da je to odlično za potencijalnog kupca ili naslednika Vašeg doma, već će biti vredno i do kraja Vašeg života i smanjiti Vam mesečne račune za struju.

Naš cilj je da to bude tako. Međutim, površina nekih krovova za to nije dovoljna. U svakom slučaju, najbolje je solarnom energijom pokriti što veći deo potrošnje.

Zamislite da vam je ponuđen popust na račun za namirnice do kraja života. Ali popust je samo na polovinu umesto na ceo iznos. Da li biste i dalje prihvatili popust na polovinu računa? Solarna energija u suštini može učiniti isto za Vaš račun za struju.

Svesni smo da prelazak na solarnu energiju može biti veoma zbunjujući usled velike količine tehničkih i regulativnih informacija. Naše osoblje, kao i stručni konsultanti sa Master diplomama iz obnovljivih izvora energije na Elektrotehničkom Fakultetu Univerziteta u Beogradu su tu da Vas strpljivo sprovedu kroz proces i pomognu u odabiru najboljeg sistema. Koristimo vrhunsku opremu renomiranih evropskih proizvođača koja takođe ispunjava i dizajnerske kriterijume, i sve to po veoma razumnim cenama. Hvala što nam verujete!